1

Het begon meer dan vijftig jaar geleden dat Casa Vinicola Ceretti wijn begon te maken.  De start was in 1952 in Incisa Scapaccino, een klein dorp in het hart van Monferrato. Na Michele en Gianfranco is Alberto de derde generatie wijnmakers van dit bedrijf. Passie en een goede verzorging van de producten zijn een constante bron van motivatie.

De ervaring die ze door de jaren heen hebben opgedaan in combinatie met nieuw verbeterde technieken, heeft hun bedrijf laten groeien. Belangrijke doelen zijn bereikt, zoals het exporteren van hun wijnen naar de meest erkende internationale markten.

Nizza is de topwijn van Ceretti. Een wijn waar ze met recht heel trots op zijn! Wat een indrukwekkende volle wijn met een prachtige kleur en een kruidig aroma van eikenhout, rijp kersenfruit en ceder. De smaak is krachtig, met fijne tannine en een frisse afdronk, veel lengte en aromatische intensiteit.

De in totaal vierenveertig leden van de Associazione Produttori del Nizza, ten zuiden van Asti, zien hun droom verwezenlijkt om topbarbera te koppelen aan de productiestreek Nizza. Vanaf de oogst 2014 heeft deze wijn, net zoals Barolo en Barbaresco , recht op een eigen herkomstbenaming.

Alcohol percentage 14,0%
Land Italië
Flessen per pakket 6
Regio Toscane
Afsluiting Kurk
Wijnhuis Ceretti
Volume 0.75l
Wijn/Spijs combinatie Heerlijk bij rood vlees , wildgrechten en pittige kazen
Rijping 18 maanden in eikenhouten vaten
Druivenras 100% Barbera