Het begon meer dan vijftig jaar geleden dat Casa Vinicola Ceretti wijn begon te maken.  De start was in 1952 in Incisa Scapaccino, een klein dorp in het hart van Monferrato. Na Michele en Gianfranco is Alberto de derde generatie wijnmakers van dit bedrijf. Passie en een goede verzorging van de producten zijn een constante bron van motivatie.

De ervaring die ze door de jaren heen hebben opgedaan in combinatie met nieuw verbeterde technieken, heeft hun bedrijf laten groeien. Belangrijke doelen zijn bereikt, zoals het exporteren van hun wijnen naar de meest erkende internationale markten.

De Prosecco van Ceretti is een heerlijke wijn met een zachte mousse, licht en sprankelend. De neus is geurig en de smaak is heerlijke zacht en mineralig.

Alcohol percentage 11,0%
Land Italië
Flessen per pakket 6
Regio Toscane
Afsluiting Kurk
Wijnhuis Ceretti
Volume 0.75l
Wijn/Spijs combinatie Een perfecte wijn om te drinken als aperitief of om voorgerechten, vis of risotto te begeleiden. Serveren bij 6 tot 8⁰.
Rijping Nadat de trossen van de stengel zijn ontdaan en de druiven voorzichtig zijn geperst, wordt de most door zwaartekracht afgezet en vervolgens gefermenteerd bij 18-20⁰ C. De wijn rijpt sur lie van 1 tot 3 maanden. De tweede fermentatie wordt uitgevoerd in overeenstemming met de Italiaanse methode, in 10hl stalen drukfermentoren gedurende een periode van ongeveer 2 maanden.
Druivenras 100% Glera