Het wijngoed “Parmoleto” ligt op circa 200 meter hoogte en op de rand van het Montecucco en het beroemde Brunello gebied ten zuiden van Montalcino. Het Montecucco gebied heeft nog niet zo lang de DOC status. Behalve 5 hectare met wijnranken wordt op 72 hectare graan verbouwd, zijn er 3 hectare met olijfbomen en worden er 500 varkens gehouden. Leonardo Sodi heeft het wijnmaken inmiddels overgenomen van zijn ouders. Beide ouders werken nog wel volop mee in het bedrijf.

Deze witte mousserende wijn is heel speciaal. Speciaal, omdat ze gemaakt is van de rode sangiovese druiven. Het is ongebruikelijk om dit te doen, omdat deze druiven normaal gebruikt worden voor het maken van rode wijn. Er worden in Toscane  sowieso bijna geen mousserende wijnen gemaakt. De druiven worden vroeg in het seizoen geoogst, meestal al eind augustus of begin september, zodat er nog niet al te veel kleur in de schil zit en de zuurgraad nog hoog is. Dat is goed voor het mousserende proces. Na het oogsten worden de druiven met zachte druk geperst. Vervolgens wordt het sap in 25 dagen gekoeld gegist. Aan het einde van de gisting is er een mooie witte wijn, droog en met goede zuren. Gemaakt van rode druiven!

Daarna stuurt de wijnmaker Leonardo Sodi de wijn naar een vriend in Veneto, die de wijn vervolgens, via de methode Charmat, maakt tot een voortreffelijke spumante.  De Inciucio heeft een mooie volle en  rijke smaak. De wijn is heerlijk als aperitief maar ook heerlijk te drinken bij vis of kip gerechten!

Kortom, een wijn die u geproefd moet hebben! Inciucio betekent: bijzondere samenwerking tussen 2 partijen.

Alcohol percentage 13%
Land Italië
Flessen per pakket 6
Regio Toscane/Montecucco
Afsluiting Kurk
Wijnhuis Parmoleto
Volume 0.75l
Wijn/Spijs combinatie Als aperitief en  bij vis en kip gerechten
Rijping Volgens de methode charmat
Druivenras 100% Sanigovese
Jaar 2017